måndag 7 maj 2012

Dag 7

En hel vecka.
Gubben har köpt några bars som jag äter som em-mål. Det ger nåt att tugga på, jag är en sucker för att få tugga min mat. Gillar inte sånt som bara slinker ner, typ fiskbullar. *kräks* Sopporna vi köpte in är snart slut, 4*8påsar shakes och 4 st bars, det är 9 hela dagar.

Ryggen är rätt bra, försökte sova i sängen inatt. När jag inom en timme hade vaknat två gånger med halvpanik gar jag upp och gick och sov sittandes i soffan istället. Hur fan ska det här gå? Sängen är gammal och har givit upp totalt. Vette fan om det är sovandet eller gymnastiserandet i den som gav nackskottet för fjädrarna, jag kunde känna sängbottnen mot höften iallafall. Inte underligt att min rygg varit så kass i vinter, har bara inte förstått det själv. Började sova i soffan när jag hostade i vintras, men har gått tillbaka till sängen direkt. Men nu är det alltså 2 veckor eller så som jag sovit i soffan varje natt, och ryggen känns bättre och bättre för varje dag. Har fått ont i röven istället så jag vette tusan om det är en vinst, men det gör inte ont att ha lite ont i baken.

Måste hitta fler smaker på sopporna. Har hört talas om en kycklingsoppa med currysmak som säljs i Stockholm, ett märke som heter Slanka. Ska se om jag kan övertala farsan att köpa nån kartong eller två och skicka upp. Eller så nätbeställer jag. Kanske bäst så, han är nog oroad över min vikt som det är. Eller som i hans egna ord: jag vill inte att du ska dö före mig. Chansen att jag gör det är rätt stor, morsans släktingar dör före 75, hans dör efter 90. Jag hoppas att jag har hans gener och inte morsans.

Morsan ja, kom på en sak nyss. Min målvikt är att komma först ner till 2siffrigt, sen under 80. utöver det har jag inga mål. Har vägt 72-73 en period och då var jag skitsnygg. Inte för att spinkrövarna omkring mig tyckte det, men det tyckte iallafall killarna som stötte på mig. Men inte fattade jag det då heller, okej att jag noterade att jag kunde fixa nattsällskap om jag ville, men därifrån till att förstå att man faktiskt är snygg är det rätt långt.
Nu till varför det handlar om morsan. När hon vägde in mig som 12-åring på viktväktarna vägde jag 74 kg. 74!!! Jag var inte tvärmager, men proportiornelig, vältränad och kurvig. Ja, det är klart att det fanns nåt kilo att ta bort, men WW? Jag har ätit det hon har sagt åt mig, så är det. Fastekurer, inget smör, inget snask, chips eller dricka. Javisst låter det bra, men jag var inte fet! Hade det inte varit bättre att fundera kring orsaken till att jag smygåt istället? Där är den verkliga boven. Det kan vemsomhelst med half a brain se.
Anledningen till att inga kläder passade är för att morsan inte kan köpa kläder, så enkelt är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar